lördag 17 januari 2009

Utsovd igen

Nu sitter jag på 28:e våningen på Keio Plaza och blickar ut över skyskraporna.

De senaste 35 timmarna har varit händelserika. Jag fick träffa resten av gänget på Arlanda, och efter en lätt lunch och nervös väntan på Klasse bar det av till Kastrup. Där blev det språngmarsch till det fullsatta Tokyo-planet. Tio timmars flygtur är i drygaste laget, särskilt när man förkortar natten genom att flyga österut. Det fanns mot förmodan en del städer i norra Sibirien som lyste upp natten åt oss. Skönt att slippa mellanlanda där i januari.

Utcheckningen gick ganska smidigt. Sen följde en lång resa till det pampiga hotellet. Här kommer vi trivas!

Och så är det dygnsrytmen. Det blev inte så mycket sömn på planet, och sen är man ju tvungen att anpassa sig genom att inte sova förrän det verkligen blir natt i Japan. Efter en gemensam middag klockan 17 japansk tid (09 på morgonen i Sverige), gick jag, Kjell och Anna på en liten shoppingtur, där vi bland annat hittade en butik för kontorsmaterial i sju våningar. Klockan 19.30 gav jag upp, gick till hotellet, sov som en stock i sju timmar och vaknade någorlunda utvilad. Jag försökte fortsätta sova, men nu sitter jag här klockan 4.36 och väntar på frukosten. Det börjar kurra i magen...

2 kommentarer:

  1. Om det börjar kurra i magen förslår jag en Snickers, eelr risgrynsgröt. Perfekt nattamat.

    Kul att ni är ute och upptäcker saker. Du kommer älska det landet!

    SvaraRadera
  2. Jag är inte det minsta avundsjuk. Nehejdå, icke sa nicke. Jag tycker att ni borde ge er ut och utforska Tokyo utan vare sig guide, karta eller gps. Staden är ganska liten och det är lätt att hitta. ;-)

    SvaraRadera